“Wat heeft het traject je opgeleverd?” vraagt Margot. Ik was vrijdag 1 september jl. een jaar in bedrijf met mijn eigen onderneming. En op maandag 28 augustus jl. heb ik het coachingstraject gesubsidieerd door De Startversneller afgerond. Vijf sessies bij De Eigenwijze Businesscoach Margot Morrenhof. Eigenlijk heel goed gepland, want precies een jaar geleden op diezelfde maandag (29 augustus 2022) zat ik bij de Kamer van Koophandel in Apeldoorn voor de inschrijving van mijn eigen bedrijf.

Een mooi moment om stil te staan bij de vraag wat niet alleen dit – voor mij tweede –  coachingstraject, maar ook het afgelopen eerste jaar als zzp’er mij heeft gebracht. 
“Heel veel,” concludeer ik, “al is het misschien niet wat ik me in eerste instantie had voorgesteld.” Dat betekent echter niet dat het resultaat me tegenvalt. Ik heb alleen ontdekt dat het weinig realistisch was wat ik me voorstelde toen ik een jaar geleden van start ging. Ik dacht toen dat ik eind 2022 al wel een flink eind op scheut zou zijn met mijn onderneming, al vroeg ik mezelf ook regelmatig af waar ik in hemelsnaam aan begonnen was.

Aan een mooi avontuur, weet ik nu. En aan een heel uitdagende ontdekkingstocht naar mezelf.
Dank jullie wel, starterscoach Adinda Keizer en businesscoach Margot Morrenhof. Voor alles wat jullie me hebben bijgebracht aan kennis over het ondernemerschap, maar zeker ook aan zelfkennis.
Dankjewel Frances de Ligt van Ligtwerk, voor het op weg helpen met de boekhouding van mijn bedrijf.
Dankjewel Monique Hijwegen, inmiddels beleidsadviseur van de afdeling HR, voor de manier waarop ik afscheid kon nemen van 37 jaar loondienst bij ziekenhuis St Jansdal.
En niet te vergeten: dank jullie wel Jeroen van Loo van Focuzop en Marco van den Berg, Schrijfatelier Raak, die mij op weg hebben geholpen om aan dit avontuur te durven beginnen. Wat zou ik er spijt van hebben gekregen als ik er niet aan begonnen was!

Na een jaar kennis vergaren, netwerken opbouwen en aan zelfontdekking doen, kan ik nu zeggen dat ik inderdaad een heel eind in de goede richting ben met de ontwikkeling van Gerrie schrijft voor u. Het resultaat zie ik als ik naar mijn website kijk. Wat een verschil met de Gerrie die een jaar geleden met een mapje papieren van de Kamer van Koophandel thuiskwam; vol goede moed, maar waar te beginnen … Ik kijk uit naar het tweede jaar. Hopelijk gaan alle investeringen die ik in mijn bedrijf heb gestopt me helpen om op 1 september 2024 te kunnen concluderen dat mijn bedrijf ook een mooie ontwikkeling heeft doorgemaakt. Zin in!