Onlangs kreeg ik een videofilmpje onder ogen van Dirk De Wachter, een Belgische psychiater en hoogleraar. Onderwerp van het filmpje: de schoonheid van verbinding. De inhoud van het filmpje raakte mij, omdat deze man precies weet te omschrijven wat ik in mijn leven ook heb ervaren.

De zienswijze van Dirk De Wachter in het kort: mensen ontwikkelen zich door gezien te worden door andere mensen. Door van betekenis te zijn voor een ander, groei je als mens. Daarom is verbinding met anderen zo belangrijk. Zinvol en zorgzaam van betekenis zijn is de essentie van het bestaan, aldus De Wachter. Dan komt het ware geluk vanzelf naar boven en is het leven goed.

Voor mij is dat waar het in mijn werk eveneens om draait: mijn diensten aanbieden om zinvol en met betekenis mee te helpen. Een band met iemand opbouwen en samen een mooi eindresultaat tot stand brengen.
Ik hou van correct Nederlands. Het redigeren van teksten is mijn specialisatie, met name als het gaat om tekst met medische terminologie.

Maar dat is niet de enige hulp die ik kan bieden. Met mijn analytische en precieze inslag, ben ik in mijn loopbaan als managementassistent een kei geworden in het scheppen van structuur en overzicht. Vandaar mijn dienst “helpen schrijven en structuur aanbrengen”. Een dienst waarbij de verbinding met mensen een belangrijk aspect is, bijvoorbeeld in de vorm van bestuursondersteuning.

De Stichting Starterscollectief Veluwe is zo’n klant voor wie ik niet alleen teksten schrijf, maar ook een overzichtelijke communicatieplanning heb helpen ontwikkelen. En bovenal: er is een heel prettige samenwerking ontstaan met mensen die blij zijn met mijn ondersteuning. Van wie ik vervolgens weer geïnspireerd raak en nieuwe ervaring opdoe.

Kennismaken met Gerrie schrijft voor u? Zeker doen als u op zoek bent naar iemand die enthousiast en met een grote dosis precisie aan de slag gaat met het redigeren van (medische) tekst. Maar vooral ook doen als u iemand zoekt die u kan helpen om structuur en overzicht in uw communicatie aan te brengen. Ik word er blij van als ik u met mijn kennis kan ondersteunen. Dan is mijn dag weer goed!