Eindredactie

Tekst corrigeren

Tekst corrigeren houdt in dat ik taalfouten, grammatica, interpunctie en consistentie controleer en verbeter. Voor de rest blijft de inhoud zoals die was, maar wel foutloos.

Al lezend en corrigerend kan het gebeuren dat ik merk dat tekst niet duidelijk genoeg is, vragen oproept of misschien anders geïnterpreteerd kan worden dan de bedoeling is. In dat geval zal ik een opmerking noteren, zodat de tekst op dat punt verbeterd kan worden.

Kom ik erachter dat er een te grote hoeveelheid commentaar op de tekst ontstaat, dan zal ik met u overleggen dat het beter is de tekst te laten redigeren.

Tekst redigeren

Wanneer het schrijven van tekst erop zit, is het belangrijk dat alle fouten en onvolkomenheden worden verbeterd voordat de tekst definitief op papier komt te staan. Redigeren betekent ook dat stijl en opbouw van de tekst worden aangepast tot duidelijke en prettig leesbare zinnen.

Met een frisse, maar ook heel precieze blik ga ik uw tekst onder de loep nemen. Alle puntjes worden op de i gezet en er blijven geen slordigheden achter. Bovendien ga ik het volgende doen:

  • controle op consequent gebruik van dezelfde termen
  • woorden die vaak voorkomen binnen dezelfde alinea weghalen of vervangen door synoniemen
  • controle op kloppende nummering, verwijzingen en kopregels

Ik spreek graag heldere taal

Geen zinnen die iemand nog eens moet nalezen om te begrijpen wat er staat. Of informatie die niet volledig genoeg is en vragen oproept. Gewoon heldere taal, dat is wat u krijgt als u mij laat helpen met uw tekst.


Ziet er goed uit, daar kan ik zeker mee verder!
Mooi dat je het hebt weten te vereenvoudigen voor de doelgroep.

Suzanne Bindels – Zorgdat